Dupa capul meu, ca sa ai ce si cu cine petrece de Valentine's day sau de Dragobete, trebuie sa-ti sarbatoresti iubirea in fiecare zi, altfel sunt doar gesturi si vorbe-n vant!...in plus, nu sunt de acord nici cu cei ce blameaza asa mult varianta americana, pentru ca, fara ea, probabil am fi pierdut si putinu' Dragobete de care am auzit, printre itele timpului nemilos,... trebuie sa recunoastem si sa fim sinceri ca nu am mostenit nu stiu ce traditii impamantenite vis-a-vis de acest moment....cat despre amploarea pe care a luat-o latura comerciala, nu sunt nici eu incantata, dar, nu e vina nimanui, e doar vina valului pe care se
afla omenirea in acest moment si la a carui amploare participam, putin cate putin, cu totii...si oricum ar fi, nu trebuie pierdut din vedere, totusi, avantajul acestor promovari exagerate si anume, conform statisticilor, oamenii se iubesc mai mult in aceasta perioada, iar asta e un lucru bun!
V-am spus asta, ca sa intelegeti motivul pentru care am ales sa postez reteta dedicata iubirii, intre cele doua sarbatori ale lui Cupidon, pentru a impaca pe toata lumea si pentru a va aminti sa va declarati iubirea chiar si in acest moment, daca sunteti fericitii posesori ai ei!
Despre aceasta reteta, trebuie sa va spun ca e partial imprumutata, partial improvizata, adica, blatul plin de ciocolata al acestui tort e luat de la Antonina - am parcurs reteta ei si mi-a plouat in gura...apropo, mersi Anto!...si mi-am propus sa ma apuc de treaba si nu-mi pare rau, pentru ca e un blat cu care nu ai cum sa dai gres, cand e vorba de gusturi, nu are cum sa nu-ti placa.....de fapt toata ideia a plecat de la ea, eu doar am schimbat crema si am renuntat/adaugat cateva chestii....
Asadar, ingredientele sunt pentru un tort in forma de 26 cm.
pentru blat:
ciocolata cu lapte - 500g
unt - 180g
zahar - 210g
oua - 6 buc.
o pastaie de vanilie
faina - 120g
alune de padure macinate- 220g
ciocolata alba - 200g
pentru umplutura:
mascarpone - 500g
smantana de 25% grasime- 850g
zahar - 250g
visine din compot
Pentru pregatirea blatului, incepem sa topim ciocolata si untul pe baie de abur, apoi luati de pe foc, adaugati zaharul, amestecati cu o lingura de lemn pana se dizolva, puneti si ouale batute bine, miezul pastaii de vanilie, apoi faina, alunele macimate si la final ciocolata alba data pe razatoare.
se da la cuptor cam 45 min la 180 grade
Pentru a pregati umplutura, se bate bine smantana cu jumatate din cantitatea de zahar, la fel si mascarpone-le cu restul de zahar, apoi se combina cele doua, rezultand o crema fina.
Se pune pe prima felie de blat 1/3 crema, apoi se infig visine in crema cat de multe puteti
apoi iar blat, 1/3 crema, visine si blat, iar la urma imbracati tortul cu restul de crema si decorati-l dupa chef si imaginatie...
eu l-am incadrat la tema lunii februarie si anume i-am tras o inima de rodie si o funda rosie!...si va anunt ca particip cu el la Provocarea lumii februarie 2012 "Dulce Romanie"a carei gazda este Vio
Imi cer scuze pentru sectiune, atat am prins, nu e vina mea ci a tortului ca a iesit demential si nu a ramas mai nimic din el pentru o fotografie mai studiata!
Savurati si ...
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
26 de comentarii:
Fain tort , imi place mult si cicoolata si visinele , iar combinate ...nu pot decat sa inghit in sec .
Hmm za one I love! Ma bucur tare ca te-a incantat reteta.. E printre favoritele mele si-mi place nemilos de mult si simplu fara nimic in plus! Dar cu o savoare in plus e si mai si, nu? Te pupic !
A iesit tare bun!!! Salivez!! Puup!
daca e cu multa...e perfect !
Corect Viviana,in fiecare zi tre sarbatorit!Fiica-mea ne "programeaza cine romantice la fiecare 3 zile,evident in ...trei(ea fiind nelipsita)Frumos tort!
Wow, arata minunat si cred ca e delicios!
Cat despre Valentines sau Dragobete, nici eu nu sarbatoream niciodata ca nu prea tineam traditia, insa incepand de anul trecut pe iubitul meu l-a apucat febra sa-i zic asa si mi-a tot adus cadouri, anul asta m-a scos si la cina in oras ... asa ca am zis sa-i mai dau o sansa acestei sarbatori ...ca pana la urma si daca-s impotriva nu rezolv nimic :))
Te pup!
Super delicios!!!!
Dorina - combinatia e intr-adevar de un farmec aparte!
Anto - e de mare inspiratie reteta asta!
Adela-fac cinste cu o felie!
Coco-e bun rau!
Teo- mersi din suflet!
Danutza- e bine sa profitam de toate sansele de a petrece clipe frumoase!
Cristina - mersi pentru vizita!
Viviana mare adevare graiesti cu iubirea asta :))...si de tort ce sa-ti spun...am numai cuvinte de lauda!!Pupici!!!
Daca-i vorba de ciocolata,atunci sunt prezenta.Pup!
Mooooor, cat de bine arata si sunt sigura ca este la fel de delicioasa! Felicitari! Pup
Foarte aspectuos si cred ca si delicios!
Absolut yummy si frumos! ador inimioara, stii cã rodiile sunt slãbiciunea mea:)
Viviana, te astept la provocarea de pe blogul meu, pup:)
Fain tort! Si inimioara deasemenea!
Un tort superb! ciocolata+ frisca+visine= gust divin! e tortul meu preferat! te pup
Very interesting post!!Thank you for share it!
Follow you ever like pleasure, and you?
I'm waiting you on my page... I have a new post!!
Valentina
Deja-mi ploua in gura numai citind reteta.
Bravo tie !
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
Mersi Sidy, asemenea si tie!
Arata superb!!!!!
Trimiteți un comentariu