despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

joi, 5 ianuarie 2012

Tartine cu fois gras


 
     Sunt multe persoane care nu agreaza fois gras-ul, multe sunt si cele care nu sunt de acord cu obtinerea lui, insa asta e o alta poveste si mai sunt o gramada inebunite dupa el in orice forma s-ar afla..... in ceea ce ma priveste, felul in care va propun sa preparam astazi acest ficatel, e singura forma in care mie imi place sa-l mananc, dar ca-mi place, e putin spus, corect ar fi sa spun ca sunt topita dupa aceasta combinatie si ciudat e ca orice alt fel de preparare a acestui tip de ficat am incercat nu a coincis cu  gustul meu!


Ingrediente:
fois gras
paine prajita
ceapa rosie
sare si piper

Ficatul se taie felii mai groase, iar aceste felii se aseaza intr-o tigaie (fara pic de ulei) la foc foarte mic


...dupa putin timp o sa inceapa sa lase grasime,..... multa grasime, ceea ce e normal ca doar nu degeaba i se zice ficat gras, in fine, aceasta grasime se strecoara si se lasa la racit, iar ficatul se intoarce pe toate partile si atunci cand e usor rumenit se scoate pe prosop de hartie si se  lasa la racit.


 Cand s-a racit ficatul iar grasimea s-a intarit, se pregateste pentru a fi servit...adica ficatul se taie fasii subtiri, ceapa se taie rondele, iar painea trebuie sa fie prajita si taiata pentru o-mbucatura, se pune sare si piper la indemana, toate se aseaza pe un platou si se trece la masa....se consuma in felul urmator:
painea se unge cu un strat subtire de grasime, se adauga ceapa, apoi o fasie de ficat, la final se asezoneaza cu sare si piper si....un pahar de tarie, sa topeasca grasimea!



                                                               Pofta buna!!



Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

18 comentarii:

Danutza spunea...

Nu am incercat pana acum, dar nu pare asa greu de pregatit! Il trec pe lista sa-l incerc!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Arata foarte bine.Te pup!

Antonina spunea...

Wow cum arata! Am vazut la Cora inainte de Craciun si m-am tot plimbat pe acolo ca am si uitat de el ;) tare place! Pupici

VIVIANA spunea...

Danutza- sa incerci si sa-mi povestesti!

VIVIANA spunea...

Dia - si gustul e pe masura aspectului! Pup!

VIVIANA spunea...

Anto- ma bucur ca-ti place!

Sidy spunea...

Vivi sa sti ca eu fac parte din a treia categorie si imi place tare mult ce ai facut !
Te tzuc !

TeoBucatar spunea...

Delicios... si ceapa aia rosie...Foarte bun!

Ramona Alina spunea...

Trebuie sã cumpãr si eu, m-ai convins! pupici:)

Cristina spunea...

Mie imi place!!!Arata f bine prezentarea.

mandala spunea...

Delicios !

Dorina spunea...

Nu am mancat niciodata , dar suna interesant reteta ta .

VIVIANA spunea...

Mersic fetelor!

Sidy spunea...

Vivi draga, daca intri la mine pe blog , ai sa vezi ca te asteapta un premiu pe care ti-l ofer din suflet.
Te tzuc !

VIVIANA spunea...

Sidy, te pup si-ti multumesc!

Dana Cristea spunea...

ce bine arata si daca se mananca cu ceapa rosie trebuie sa incerc si eu :D te pup

pansy spunea...

cred ca este printre cele mai bune lucruri de pe lumea asta .pacat ca este asa scump.varianta ta nu o stiam.devenat si apoi pus intr-un vas termorezistent la cuptor,stiam.Bun rau!!!!!!

VIVIANA spunea...

Pansy- daca ma gandesc un pic imi dau seama ca e bine ca e mai scump, in felul asta mancam mai rar...oricum nu e foarte sanatos!