despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

duminică, 29 ianuarie 2012

Tort cu crema de portocale si jeleu de rodii


 
    Tortul asta e o combinatie intre mai multe pofte si  retete din mai multe surse, adica, visez de la inceputul iernii la o crema cu mult suc de portocale, fii-mea poftea la un jeleu de rodii, iar acu cateva zile am vazut un tort cu blatul din biscuiti, asa ca din aceasta situatie a luat nastere acest tort delicios!
Deasemenea, cu aceasta reteta particip la provocarea lunii ianuarie "Dulce Romanie", a carei gazda este Mitinita.



Ingrediente sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 26 cm.

Pentru blat:
biscuiti sau piscoturi 300g
unt 150g
ciocolata 100g

Pentru crema cu portocale:
suc de portocale(fara pulpa) - strecurat - 500ml
smantana pentru frisca 500g
zahar fin 250g
gelatina 12 foi
portocale 2 buc

Pentru jeleul de rodii:
suc de rodii 400 ml (sunt suficiente 3 rodii mai mari)
o rodie
zahar 2 linguri
tort-gelee rosu 2 plicuri


Blatul: biscuitii sau piscoturile se sfarama si se amesteca cu untul si ciocolata topita, iar rezultatul se aseaza in forma de tort si se preseaza bine...apoi se da la rece.



Crema de portocale:
-se face frisca din smantana si zahar;
-se storc portocale pana se obtine 1/2 kg de suc strecurat de pulpa;
-gelatina se tine 5 min in apa rece, apoi se dizolva in 100ml de suc de portocale incalzit;
-cele 2 portocale se curata de coaja si pielita alba si se taie cubulete;
-se incorporeaza in frisca gelatina, restul de suc si cubuletele de portocale si se toarna peste blat;
-se da la frigider pana se intareste.




Jeleul de rodii
-se face suc din cele 4 rodii dupa stiinta si indemanarea fiecaruia;
-cealalta rodie se desface cu grija, sa ramana doar samburii care se aseaza peste tort (doar cand compozitia acestuia s-a intarit)


- cele 2 plicuri de Tort-gelee se amesteca cu 2 linguri de zahar si peste ele se adauga treptat sucul, se amesteca si se pune 1 min pe foc mic, apoi se toarna peste tort;

- se da la rece peste noapte.
- ziua urmatoare se indeparteaza cu grija inelul tortului si se decoreaza dupa imaginatia proprie!







Savurati!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

33 de comentarii:

Mitinita spunea...

ce sectiune dementiala!!! superba alegerea ta.Pup

fantezie in bucatarie spunea...

o combinatie interesanta!!cu siguranta e super delicios!!O seara frumoasa sa ai!!!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Ador portocalele,si-mi place mult ce vad aici.pup!

mandala spunea...

arata super bine!

Dana Cristea spunea...

Super tort!!! te pup :*

Ramona Alina spunea...

Ti-a iesit perfect! stii cã mor dupã rodii, pupici:)

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Doamne , cum arata! O combinatie excelenta!

Oana spunea...

Dupa cum arata, cred ca este delicios!
Pupici!

Dorina spunea...

Waw , foarte fain si aromat .

Antonina spunea...

Doar citind titlul si deja salivez ;) Delicios!!

Dorina spunea...

Ai si un premiu la mine pe blog. te astept sa-l ridici .Te pup.

VIVIANA spunea...

Fetelor, va multumesc de aprecieri si de vizita!...pentru fiecare am cate o felie virtuala!

Daniela spunea...

Hmmm, ce bine arata, as minca vreo doua feliute fara sa respir...

VIVIANA spunea...

Daniela- sa stii ca se poate, e foarte usor si racoritor!

Danutza spunea...

L-am vazut si pe fb, arata extraordinar de bine!! Si eu tot cu un tort particip la provocare:) Pup!

Timea spunea...

Arata foarte bine tortul si cred ca e tare gustos cu o asemenea combinatie. felicitari

Emily spunea...

arata minunat :*
o zi minunata draga mea!

Delicious Flavours spunea...

Felicitari ptr tort si te astept cu mare drag pe la mine...te asteapta o surpriza :)
Pupici, nb!

VIVIANA spunea...

Delicious flavours- multumesc mult pentru surpriza!

lia spunea...

Waw! tortul arata fabulos, iar combinatia de portocale si rodii!!!cred ca a fost dementiala. Ma bucur ca am ajun pe blogul tau,(gala dulcea Romanie,are si ea rolul ei)imi place, e primitor si confortabil,se vede ca-ti place sa gatesti si o faci foarte bine, ba mai mult, te-am trecut in lista mea, asa ca am sa mai trec din cand in cand sa-ti fac cate o vizita.
pupici

Cristina spunea...

Super tort!!! Imi place combinatia f tare!

VIVIANA spunea...

Lia-multumesc pentru vizita si pentru vorbele frumoase!

TeoBucatar spunea...

Frumoasa combinatie!Ador fructele in prajituri!

Caietul cu retete spunea...

Super tortul, apetisanta sectiune ! Te astept si la provocarea lunii februarie a carei gazda sunt, sper sa iti placa temele alese !
Pupici !

Anonim spunea...

buna superb tortul,in loc de foi de gelatina,granule cam cat ar trebui?o zi frumoasa!

VIVIANA spunea...

Draga anonim - 6 foi de geletina corespund unui plic de 10g granule! Spor la treaba si mersi de vizita!

VIVIANA spunea...

Vio- mersi de invitatie...la asa teme cu siguranta o sa fiu prezenta!

Bucate apetisante spunea...

Arata bine si cu siguranta e bun.Cred ca aroma de portocala se simte foarte placut in combinatie cu blatul cu cioco.
Reusit tort.

Doinitza`s cakes spunea...

Ce-mi plac mie rodiile,ma gandesc ce gust trebuie sa fi avut,tortul tau,felicitari

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Viviana , te asteapta un premiu la mine pe blog!

VIVIANA spunea...

Lavi - mersi frumos!

VIVIANA spunea...

Doinitza - multumesc de vizita si de aprecieri!

Daniela spunea...

Superba sectiunea... Pupici !