despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Paste Fericit, dragii mei!

Friptura de miel cu garnitura de spanac


Reteta asta e atat de simpla ca as putea sa v-o impartasesc doar aratandu-va cateva fotografii, fara a va spune mare lucru...e simpla si gustoasa, e usoara si e si de sezon, desi la noi in casa se mananca miel sau oaie destul de des, tot timpul anului, iar cel mai bine, dupa gustul meu, langa o astfel de friptura merge un bot de spanac, proaspat in salata, piure sau doar sotat usor, cum am facut eu azi.



Ingrediente:
- carne de miel/oaie/ied/capra
pentru marinatul carnii: usturoi verde si/sau uscat
                                   vin alb
                                   sare, piper boabe
-spanac, usturoi, ceapa verde si ulei de masline

Se spala carnea si se portioneaza, apoi se pune cu sare, piper (eu am pus verde, negru si rosu), usturoi intr-un vas, se stropeste cu vin si se lasa la marinat la racoare - frigider sau beci; daca animalul e mai batran (adica de e oaie/capra) e nevoie de min. 24 ore, iar de e miel, e suficient si 12 ore sau chiar mai putin daca nu dispuneti de timp, fireste, in acest caz, marinatul e cu scop de gust, carnea e frageda oricum.


Asadar, carnea fiind asezonata, se scoate din zeama in care a stat, se pune intr-o tava cu putin ulei de masline, se mai adauga putin usturoi, iar optional-doar daca vreti sa va amintiti de aromele grecesti, merge pus si un pic de oregano


 se acopera si se lasa la cuptor la inceput la foc mai iute, apoi la foc mic cam 2 ore, ultima jumatate de ora lasand tava descoperita pentru a se rumeni frumos friptura.

Pentru garnitura, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie, cand s-a incins se arunca vreo 5 catei de usturoi felii, apoi ceapa verde (3 fire) tocata si spanacul (aprox. 1 kg) spalat si bine scurs, un praf de sare, amestecati si nu lasati mai mult de 5-6 minute.


Serviti langa o bucata de friptura o portie de spanac si ...


Sa fiti sanatosi si sa aveti pofta!


Va doresc un Paste cu bucurii din partea celor dragi!



Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

17 comentarii:

Daniela spunea...

Fie ca lumina Invierii Domnului sa va umple casele de fericire, pace si bucurii ! Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi !

TeoBucatar spunea...

Paste fericit si tot ce iti doresti!

mandala spunea...

Paste fericit !

TeoBucatar spunea...

Sarbatori fericite si tot ce iti doresti sa iti aduca iepurasul:)

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Sarbatori luminate!

Cristina spunea...

Paste fericit si linistit alaturi de cei dragi!

Adela Zilahi spunea...

Paste fericit alaturi de cei dragi!!

Dana Cristea spunea...

PASTE FERICIT!!!♥♥♥

Angelica spunea...

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Ancuta spunea...

Paste binecuvantat!

fantezie in bucatarie spunea...

O mancare sanatoasa perfecta pentru masa de Paste! Un Paste fericit alaturi de cei dragi!!

Fancy Cake spunea...

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Maria Mare spunea...

Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de cei dragi! Paste fericit!

Danutza spunea...

Sarbatori fericite alaturi de familie si cei dragi! Hristos a inviat!

coco spunea...

cu mielul nu prea ma omor...cu spanacul...DA !!!

Ramona Alina spunea...

Sãrbãtori frumoase! pup:)

Sidy spunea...

Friptura de miel cea mai buna merge doar cu spanac.te lingi pe degete....
Paste fericit !