Varza a la Cluj
Electrolux a ajuns in Ardeal si ne-a propus sa scoatem in fata o reteta specifica zonei...eu am ales Varza a la Cluj pentru ca-mi place mult si pentru ca nu era inca la mine pe blog si... pentru ca a fost primul gust ce mi-a venit in minte cand am primit mail-ul.
Ingrediente:
- varza proaspata - o capatana mai zdravana de 1,5-2 kg
- carne tocata amestec de porc si vita - 1kg
- ceapa - 2 buc
- morcov - 2 buc
- orez - 100g
- oua - 2 buc
- suc de rosii - 200ml
- rosii - 2 buc taiate felii- eu am folosit un pumn de rosii cherry din congelator
- marar si patrunjel -cate o legatura
- sare, piper si putina boia dulce
- mamaliga, ardei iute si smantana pentru companie
Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, orezul, sucul de rosii, verdeata tocata, compozitia se leaga cu ouale batute si se asezoneaza cu sare si piper.
Varza se toaca si se aseaza jumatate din cantitate intr-o cratita in care s-a adaugat putin ulei, apoi compozitia de carne, deasupra restul de varza si la final rosiile.
Optional se poate adauga si un strat de ceva sunci sau carnuri afumate, dar eu am vrut o varianta mai light de data asta, asa ca am evitat...
Se infierbanta cam un litru de apa si se toarna in cratita, se acopera cu un capac si se uita de ea in cuptor la foc mediu vreo 2 ore.
Cand e gata, se face o mamaliga si se cheama vecinii la masa, pentru ca la cum si cat miroase, sigur au aflat si ei ce ati pregatit si obligatoriu puneti alaturi de varza un ardei iute si un mot de smantana grasa si gustoasa - asta ca sa nu va faceti de ras!
Sa aveti pofta!
Cam atat am avut de spus si ....
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
10 comentarii:
Credeam ca este prajitura.... Foarte buna varza a la Cluj, as manca in loc de sarmale fara probleme. Prezentare frumoasa!
Succes! Tare mult imi place mancarica asta.
Ghiocel - mersi de aprecieri si de vizita!
Ancuta - Mersi frumos, succes si tie!
Frumos prezentata si gustoasa!
Arata ca o prajitura.Pup!
Sa stii ca am crezut ca-i prajiturica dupa poza ;) Apoi am citit.. Delicioasa! Multa bafta sa ai!
Multumesc fetelor! Va pup!
Felicitari pentru "prajiturica ta" Varza a la Cluj!Bafta la concurs!
Cat de mult imi place!!! Succes!
Trimiteți un comentariu