despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

luni, 9 aprilie 2012

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national



Varza a la Cluj


  Electrolux a ajuns in Ardeal si ne-a propus sa scoatem in fata o reteta specifica zonei...eu am ales Varza a la Cluj pentru ca-mi place mult si pentru ca nu era inca la mine pe blog si... pentru ca a fost primul gust ce mi-a venit in minte cand am primit mail-ul.



Ingrediente:
- varza proaspata - o capatana mai zdravana de 1,5-2 kg
- carne tocata amestec de porc si vita - 1kg
- ceapa - 2 buc
- morcov - 2 buc
- orez - 100g
- oua - 2 buc
- suc de rosii - 200ml
- rosii - 2 buc taiate felii- eu am folosit un pumn de rosii cherry din congelator
- marar si patrunjel -cate o legatura
- sare, piper si putina boia dulce
- mamaliga, ardei iute si smantana pentru companie

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, orezul, sucul de rosii, verdeata tocata, compozitia se leaga cu ouale batute si se asezoneaza cu sare si piper.



Varza se toaca si se aseaza jumatate din cantitate intr-o cratita in care s-a adaugat putin ulei, apoi compozitia de carne, deasupra restul de varza si la final rosiile.



Optional se poate adauga si un strat de ceva sunci sau carnuri afumate, dar eu am vrut o varianta mai light de data asta, asa ca am evitat...
Se infierbanta cam un litru de apa si se toarna in cratita, se acopera cu un capac si se uita de ea in cuptor la foc mediu vreo 2 ore.
Cand e gata, se face o mamaliga si se cheama vecinii la masa, pentru ca la cum si cat miroase, sigur au aflat si ei ce ati pregatit si obligatoriu puneti alaturi de varza un ardei iute si un mot de smantana grasa si gustoasa - asta ca sa nu va faceti de ras!


Cat despre bautura, stiu doar atat, la varza asta ii place si vinul si rachiul...sanatate sa fie!
Sa aveti pofta!


Cam atat am avut de spus si ....
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

11 comentarii:

Ghiocel07 spunea...

Credeam ca este prajitura.... Foarte buna varza a la Cluj, as manca in loc de sarmale fara probleme. Prezentare frumoasa!

Ancuta spunea...

Succes! Tare mult imi place mancarica asta.

VIVIANA spunea...

Ghiocel - mersi de aprecieri si de vizita!

VIVIANA spunea...

Ancuta - Mersi frumos, succes si tie!

TeoBucatar spunea...

Frumos prezentata si gustoasa!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Arata ca o prajitura.Pup!

Antonina spunea...

Sa stii ca am crezut ca-i prajiturica dupa poza ;) Apoi am citit.. Delicioasa! Multa bafta sa ai!

VIVIANA spunea...

Multumesc fetelor! Va pup!

Maria Mare spunea...

Felicitari pentru "prajiturica ta" Varza a la Cluj!Bafta la concurs!

Cristina spunea...

Cat de mult imi place!!! Succes!

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef