despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

luni, 21 noiembrie 2011

Pasta de ardei iuti...


  ....dar e musai sa fac o completare importanta: ''pasta de ardei iuti uscati'' adica se face pasta cand ardeii sunt uscati, de fapt daca ai ardeii gata uscati, poti sa-i lasi foarte bine si asa sau poti sa-i pisezi si sa-i lasi sub forma de fulgi, insa eu, pentru a economisi spatiu, am ales metoda asta.....nu cred ca mai e nevoie sa va amintesc cat de dulci-iuti si parfumati sunt ardeii cand se deshidrateaza complet.... de fapt, e valabil pentru toate legumle si fructele preparate astfel, plus ca  isi pastreaza multa vreme savoarea si calitatile nutritive.
Acasa avem doua variante de a deshidrata corect si anume, fie


 folosind caldura soarelui, fie folosind cuptorul din dotare, iar un aspect nu mai putin important, e ca legumele trebuie sa fie sanatoase si bine coapte, in cazul de fata, ardeii iuti,  sa fie rosii!
Eu am preferat sa-i usuc la soare, asta dupa ce le-am rupt cozile, i-am spalat si i-am despicat pentru a grabi deshidratarea.



 Cand s-au uscat complet  incat devenisera casanti, i-am pus in robotul si i-am tocat, le-am adaugat un pic de sare si ulei de masline...iar pentru un plus de iuteala si savoare am lasat si semintele


Pasta rezultata am pus-o in borcan, nu va faceti probleme daca nu prea mai aveti borcane, din 1 kg de ardei proaspeti, rezulta cam .... un borcanel de 400g de pasta!
...daca sunteti fani picant, e buna la orice!!!


Folositi cu spor si...
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

6 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Eu nu mananc picant,dar imi plac tare mult ardeii tai.Sunt asa de rosii si frumosi.Te pup!

Mihaela Negrescu spunea...

mie imi place!!picantul in limita bunului simt da o aroma aparte mancarii!!O zi frumoasa!!

VIVIANA spunea...

si noi suntem fani picant, asa ca folosim la tot ce merge! Va pup si eu!

Ramona Alina spunea...

Mmmm....pe gustul meu!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Anul acesta am facut si eu aceasta pasta, numai ca dintr-un kilogram de ardei iuti, jumatate mi-au mucegait! Nu stiu de ce! Nu i-am mai putut folosi la pasta! Este ideala pentru cei care mananca picant!

VIVIANA spunea...

Lavi - se poate intampla, daca locul unde ii pus la uscat nu este bine aeresit! Mersi de vizita!