despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Musaca cu dovlecei


  
   Probabil eu si familia mea suntem cei mai mari fani ai dovleceilor, fierti sau pane, in ciorba sau pe gratar, nu are importanta... iar cand am incercat prima data aceasta varianta de musaca, am avut o surpriza foarte placuta, cand am descoperit bogatia de arome si culori din tava, iar dovleceii pareau ca si-au gasit cu adevarat menirea in bucatarie!


Aveti nevoie de 3-4 dovlecei
carne tocata 1kg (eu am preferat de vita, insa merge si pui sau porc)
ceapa 1-2 buc
usturoi 4-5 catei
ardei gras sau gogosar 1 buc
ardei iute- dupa gust
morcov - unul mai maricel
rosii - 5-6 buc
marar si patrunjel
sare si piper

Dovleceii se taie cubulete, se presara putina sare si se lasa la scurs.


Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline incins, pana se evapora lichidul, apoi se adauga ceapa si usturoiul, sarea si piperul, se lasa 5 min, apoi se pune morcovul ras, ardeiul iute, ardeiul gras si jumatate din rosii taiate cubulete... se amesteca si se lasa la foc potrivit sa se patrunda aromele cam 15 - 20 min.


se toaca o mana de marar si patrunjel si se pregateste vasul in care se va coace musacaua, adica se unge cu putin ulei, apoi se pune un strat de dovlecei (jumatate din cantitate), compozitia de carne, verdeata si  restul de dovlecei 


   iar la final se pun felii de rosii


se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1/2 de ora, apoi se descoera si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca usor....cam asa tre' sa arate la final:


Eu prefer s-o insotesc cu mamaliga calda si smantana.... si parca imi trece si pofta de sarmale!



Savurati si...
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

11 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Musacaua e foarte buna cu orice leguma iar dovlecelul ii da o dulceata aparte!

VIVIANA spunea...

Teo-mare dreptate ai...

Petronela spunea...

N-am mancat inca musaca cu dovlecei,dar cum si eu ador dovleceii sigur e minunata reteta...si mi-ai mai amintit si de sarmale....ce ma fac la ora asta???
Pupici si o seara placuta!!!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Si mie imi place musacaua.Am postat si eu una tot cu dovleceii dar si cu vinete.Pupici!

VIVIANA spunea...

Dia - ii buna tare si a ta!

VIVIANA spunea...

Petro - ori iti amani placerea ori cauti un prieten sa te ajute!!!

Dorina spunea...

Nu am facut niciodata cu dovlecei , doar cu vinete si cartofi , dar sunt sigura ca este buna

VIVIANA spunea...

Dorina - si dupa parerea mea e mai buna, deoarece mi se pare ca dovleceii au o finete aparte...

Delicious Flavours spunea...

si eu sunt fan dovlecel :)), iar reteta ta nu tb s-o ratez, imi place mult! pup

Sidy spunea...

O idee minunata musacaua asta.
Felicitari ca tare fain mai arata !
Weekend minunat sa ai.
Te tzuc !

VIVIANA spunea...

Sidy- Mersi!...si bine ai revenit din vacanta!