...sau un cadou de "La multi ani si multi cititori" dedicat blogului meu, care astazi implineste 1 an! ....oricum tortul asta e preferatul meu, imi aduc aminte ca de cate ori mergeam la cofetarie, imi comandam fara sa ma gandesc prea mult, Krantz, asta in anii copilariei.....acum ce se gaseste nu mai are nici o legatura cu gustul de altadata......si mult timp nu am avut curaj sa-l execut, intrucat mi se parea un pic mai complicat, insa nu e deloc asa, se
face destul de usor, pentru cat de savuros si deosebit este!
Aveti nevoie de un pic de organizare, un pic de rabdare si de urmatoarele ingrediente:
pentru blat
- oua -6 buc.
- zahar -o cana si jumatate
- ulei -9 linguri
- faina -2 cani
- cacao - 4 linguri
- praf de copt - o lingurita
- esenta de vanilie si rom - cate o fiola
pentru crema
- unt - 300g
- zahar fin - 200 g
- cacao - 2 linguri
- esenta de rom si migdale - cate o fiola
pentru decor
- zahar 300g
- miez nuca, alune de padure si migdale
- glazura de ciocolata
pentru sirop
- zahar, apa si esente (vanilie, rom, migdale)
Intai de toate, vreau sa va spun ca tortul din imagine este obtinut prin dublarea cantitatilor din aceasta reteta, asta pentru ca eram multi pofticiosi la masa.
Se incepe cu pregatirea blatului, adica un blat clasic cu cacao: se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga uleiul, aromele, galbenusurile, praful de copt, iar la final se incorporeaza faina si se da la cuptor pana se desprind marginile. Cand e gata se scoate din tava, iar cand se raceste se taie in 3 parti.
Urmeaza crema: untul, care e musai sa fi stat cateva ore inainte la temperatura camerei, se bate cu mixerul pana devine spuma si i se adauga zaharul amestecat cu cacao, iar la final se adauga esentele. (daca doriti mai puteti adauga cacao dupa pofta gustului vostru)
Pregatim siropul din o parte zahar si doua parti de apa, amestecam pana se topeste zaharul, adaugam esentele si ne apucam sa asamblam tortul:
se pune un blat, se insiropeaza usor
apoi 1/3 crema
iar blat, se insiropeaza
1/3 crema
ultimul blat, se insiropeaza
cu restul de crema se imbraca tortul pe laterale pentru a se putea lipi mai bine barot-ul
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
12 comentarii:
La multi ani cu multe postari.Tortul esta foarte bun.Pupici!
Vaiiii...de cand caut o reteta buna pt Krantz !!! Arata super !! Cu prima ocazie il incerc si eu !
Dia - mersi din suflet! O zi frumoasa sa ai!
BP - Sa-l incerci cu incredere, chiar e foarte bun...si sa-mi spui cum a fost!
Multi ani traiasca, multi ani traiasca,la multi aaaaaaaani !!!
Si la cat mai multe retete delicioase publicate.
Iau si eu o feliuta ca tare fain tort ai facut Vivi.
Te tzuc !
Sidy - cu mare drag iti ofer o mare felie de tort si iti multumesc pentru urari! O seara minunata!
Iti urez lunga continuitate blogului tau si la cat mai multe retete gustoase.Cand eram tinerica in cofetarii se gasea tort Krantz si se vindea la kg si ce bun mai eraaaaa,eu n-am facut niciodata dar macar virtual acum gust de la tine....
Pupici si o zi frumoasa!!!
Petro - mersi frumos pentru vizita si urari...cat despre reteta asta...iti garantez ca daca o incerci, o sa redescoperi gustul de altadata! Te pup!
La multi ani si mult succes in tot ce ti-ai propus si cat mai multe retete delicioase!
Cristina - esti o draguta, multumesc mult!
Si ce tort ati servit ieri?
chiar daca n-am avut norocul la o portie ii doresc sarbatoritei
LA MULTI ANI, ANDREEA!!!
Multumim Corina! Probabil si tortul de ieri o sa poposeasca intr-o zi pe aceste pagini! Te pup!
Trimiteți un comentariu