Acest preparat este nelipsit din camara mea, de cand o stiu!...este foarte usor de facut, usor de pastrat si poate fi mancat simplu, alaturi de o felie de paine sau combinat cu diverse fripturi, legume, orez sau paste, merge chiar si pe pizza, oricum, e un deliciu! Sunt sigura ca o data ce l-ai facut, nu te mai poti lipsi de el!
Pentru o portie aveti nevoie de 2,5 kg gogosari.
Sosul se face din:
- ulei 350 ml
- apa 400 ml
- otet 200 ml
- pasta de tomate 200 g
- mustar 2 linguri
- sare 1 lingura
- zahar 6 linguri
- piper boabe si foi de dafin
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-o cratita sa fiarba fix o 1 ora, la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
In timp ce sosul fierbe, se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte si se taie felii subtiri....
si se adauga peste sos, si se lasa sa fiarba impreuna inca 45 min.
La final e important sa avem borcanele incalzite (cu ocazia asta se si sterilizeaza) in cuptor si sa punem sosul cat e fierbinte in borcane, pentru a fi siguri ca se pastreaza bine peste iarna. Lasati sa se raceasca borcanele peste noapte, acoperite cu o patura sau ce aveti la indemana, iar a doua zi expediati-le la loc racoros si intunecat!....iar cand o fi sa le mancati, sa aveti pofta!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
2 comentarii:
Cred ca in iarna asta o sa fac si eu gogosarii astia!
stiu ca ar trebui facuti toamna, dar...
Cori - nu e mai simplu e sa tragi o fuga?!
Trimiteți un comentariu