...sau romaneste spus, un sos de rosii imbogatit cu o multime de adaugiri parfumate. Trebuie sa recunosc ca nu am urmat o reteta, ci mi-am urmat gustul si a iesit o mimunatie de sos, care se potriveste in multe situatii.....iar ideea mi-a venit din nevoia de a gasi o varianta de a face ceva cu abundenta de rosii din gradina mea de legume( daca nu stiati,
aflati de la mine ca asta a fost anul rosiilor....)
Asadar,
am folosit 10 kg de rosii
ceapa 1,5 kg
usturoi cam 2 capatani
cimbru si busuioc - cate o legatura zdravanaardei iuti 5 buc
otet - 200 ml
mustar - 4 linguri
sare, zahar si piper - dupa gust
Rosiile se dau prin separatorul de seminte, iar sucul rezultat se pune la fiert...
Ceapa, usturoiul, ardeii iuti, cimbrul si busuiocul se pun in robotul de bucatatie si se toaca pana devin o pasta, care se adauga la sucul de rosii.
In functie de gustul vostru si de iuteala ardeilor puteti renunta la o parte din ardei sau puteti adauga mai multi...
Cand sosul incepe sa fiarba adaugati otetul si mustarul si tineti pe foc pana capata consistenta dorita....iar cand e aproape gata, potriviti de sare, zahar si piper si mai fierbeti inca 15 min.
La final puneti-l in sticle (sterilizate in cuptor) cat e fierbinte si lasati-le pana a doua zi acoperite cu o patura.
Sa-l mancati sanatosi!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
5 comentarii:
si eu am facut asa, dar fara ceapa si mustar. E foarte bun! Pupici
Alinutzika - sunt sigura ca e bun si al tau! mersi de vizita...te mai astept!
Gustos tare.Te pup!Daca-ti face placere poate ma vizitezi si pe mine.Doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera.Multumesc mult.
DiaMar-Cu mare drag! Deja te-am adaugat in lista mea...Te mai astept in vizita!
Exact pe gustul meu, asa picant.
Sunt sigura ca e ceva...savuros !
Te tzuc Vivi !
Trimiteți un comentariu