Nu sunt vreun mare fan al inghetatei si asta, in special, din cauza ingredientelor sintetice ce le contine....dar, daca e de piersici si pe deasupra, e si facuta in casa, atunci clar imi starneste interesul....asa ca, atunci cand e sezonul piersicilor imi rasfat familia cu acest desert home-made.
Ingredientele sunt putine, modul de preparare e destul de simplu, iar din cantitatile pe care le-am folosit eu,
mi-au iesit 3 caserole de 1 kg.
Asadar...
- piersici din cele mai coapte si mai parfumate - 8 buc
- lapte 500 ml
- oua - 2 buc
- zahar - 6 linguri cu varf
- faina - 2 linguri
- o pastaie de vanilie
- frisca obtinuta din 500 g smantana si 100 g zahar pudra
Puneti laptele, ouale, zaharul, faina si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic, amestecand mereu pana capata consistenta unei creme....apoi lasati-o la racit.
Piesicile transformati-le in piure cu ajutorul unui blender.
Amestecati crema cu piureul de piersici si cu frisca,
Puteti sa o serviti ca atare sau asociata cu fructe si diverse topping-uri, eu azi am avut pofta sa o asociez cu pepene galben si menta....yummy!
Sa aveti pofta!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu