De-a lungul iernii cel mai cautat produs de prin camara noastra este...compotul..... cel de piersici in special si pentru ca se face atat de usor, fac si eu pana ma plictisesc si nu mai am borcane.....zic usor si nu exagerez deloc, o sa vedeti...... eu ''fierb'' borcanele de compot in cuptor....singurul inconvenient ar fi ca nu poti face decat o tura pe zi si ramai si cu cuptorul blocat, dar asta e, ne adaptam......asadar, intr-o tava incap 9 borcane de
800g, iar pentru un borcan aveti nevoie de:
- piersici 2-3 buc (in functie de cat sunt de mari, ale mele au fost potrivite si am pus 3 buc)
- zahar 2,5-3 linguri (in functie de cat vreti de dulce, eu am pus 3 lg)
- apa
Spalati fructele, scoteti-le samburele taindu-le in 4.
Asezati borcanele in tava si dati-le la cuptor la 160 grade (cand puneti borcanele cuptorul sa fie rece), pana se ridica fructele in sus si se topeste zaharul, cand e gata inchideti cuptorul, dar nu scoateti borcanele, decat a doua zi cand sunt reci si cand puteti sa le depozitati deja la loc intunecos si racoros si sa va dati intalnire cu ele la prima ninsoare!
Sa-l mancati sanatosi!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu