Mereu, la inceputul verii, cand vad cartofi noi pe tarabele din piata, mi se face o pofta nebuna sa-i fac cu smantana si muuult marar.....asta, pentru ca in restul anului nu prea fac, deoarece,
cartofii ce se folosesc in reteta asta, e musai sa fie din cei noi.....iar smantana, din cea mai grasa (sa ma ierte Sfantul Colesterol) si mararul, din cel mai proaspat si mai parfumat......
Si cum nu e indicat sa mananci cartofi pana te saturi, eu i-am insotit cu un pic de somon la gratar stropit bine cu lamaie.....sa faca digestia mai usoara.
Ingredientele sunt putine....cartofi (nu prea mari) cam 1 kg, samantana vreo 1/2 kg, marar, sare si piper.... iar prepararea dureaza si mai putin.....
Curatati, spalati si taiati felii ( mai groase, sa nu se sfarame) cartofii....
...puneti-i in ulei incins timp de 4-5 min, apoi adaugati un pic de apa, sare, acoperiti-i cu un capac sa se innabuse rapid, iar cand sunt aproape gata, adaugati smantana.....
lasati sa clocoteasca inca vreo 5 min la foc domol, potriviti de sare si piper, adaugati mararul tocat si .......treceti la masa!
Sa-i mancati sanatosi!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu