Ca sa nu avem discutii.......va spun de la inceput ca nu e reteta clasica de salata orientala.....are niste adaugiri proprii care, zic eu, nu i-au facut decat bine.....au facut-o sa stea cu fruntea sus pe podiumul destul de aglomerat al salatelor din lumea-ntreaga.....acum o sa-mi spuneti "da'ce i-ai pus soro, trufe?".....ei bine nu
i-am imbogatit decat sosul....si nu e putin lucru, tinand cont ca in cazul salatelor in general, calitatea ingredientelor si sosurile fac diferenta, ele rotunjesc gustul salatei si pun in valoare ingrediemtele principale.......asadar in locul unui banal dressing cu ulei si otet am ales un fel de sos de maioneza......in speranta ca v-am trezit interesul pentru aceasta reteta, va astept in bucatarie......
Ingrediente
- cartofi 1kg
- ceapa rosie 2 buc mai mari
- 5 oua
- ulei
- otet
- masline
- gogosari in otet
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, dupa care se lasa la racit si se curata.
Ouale se fierb tari doar 4, unul se lasa nefiert pt maioneza.
Ceapa se taie pestisori.
Acum e momentul sa ne ocupam de dressing.....de fapt ne apucam de maioneza.....intr-un castron frecam galbenusul cu sare cu o lingura de lemn timp de un min, dupa care adaugam ulei.....putin cate putin, in total cam 150 ml concomitent cu otetul (cam 100 ml in functie de gustul vostru, oricum nu va speriati ca e mult otet, ceapa si cartofii absorb din taria acestuia destul de mult) ....important e ca la final sa nu semene la consistente cu maioneza ci cu un sos.......
E momentul sa adaugam ceapa, maslinele si apoi sa amestecam.......cartofii se adauga la final pentru a nu se sfarama, se potriveste de sare, optional si piper daca va cere gustul, se decoreaza cu felii de ou fiert si fasii de gogosar la otet si se serveste alaturi de un deget (e drept, mai gros) de palinca!!! Pofta buna!
Un comentariu:
yammi... :)
Trimiteți un comentariu