saramura....ceva legume erau prin frigider asa ca ......la treaba!
Ingrediente:
- peste - azi am avut crap(1,5kg) dar la fel de bun e si platica(daca e mare) si chiar si macroul, peste gras sa fie
Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se lasa cu sare si piper la rece cateva ore
Mai avem nevoie si de legume: - rosii 3-4 buc
- ardei 2 buc
- usturoi 1/2 capatana
- ardei iuti
- cimbru si patrunjel
Ardeiul gras, usturoiul si ardeiul iute se taie cubulete si se pun la fiert cu sare (pentru ca legumele nu sunt foarte gustoase in aceasta perioada a anului eu am adaugat si un pumn de rosii cherry din congelator-din productie proprie) cam 15 min;
.....intre timp rosiile mari se coc pe gratar, se curata se toaca si se adaura spre final in fiertura;
Cand e pestele gata asezati-l in zeama cu legume, adaugati cimbru si patrunjel tocat, acoperiti oala si lasat 15 min sa se patrunda aromele.....timp numai bun de facut mamaliga.....ca saramura fara mamaliga nu s-a auzit!
Sa aveti pofta!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
Un comentariu:
Arata delicios...
Trimiteți un comentariu