Unul din felurile in care imi place sa pregatesc pestele, asta atunci cand pun mana pe niste fileuri, este pane...oarecum banal, ar zice unii....dar mie si familiei mele, chiar ni se face dor, cateodata!...in fine, metoda e simpla si arhicunoscuta, ce fac eu mai altfel (desi nu cred ca sunt singura) e sa trec pestele printr-un amestec de pesmet si fulgi de porumb, asta pentru a fi mai crocant.
Ingrediente:
file de salau (dar merge orice fel de peste slab)
oua
faina
pesmet
fulgi de porumb
sare, piper
lamaie
cateva legume pentru garnitura
Pestele se spala si se lasa la scurs, dupa care se asezoneaza cu sare si piper.
Se sfarama usor fulgii de porumb si se amesteca cu pesmet, iar ouale se bat ca pentru omleta.
Se trece pestele prin faina, apoi prin ou si la urma prin amestecul cu pesmet si fulgi, apoi se prajeste in ulei incins pana se formeaza o crusta aurie....eu am preferat alaturi cateva legume fierte la aburi si totul bine stropit cu lamaie....simplu ca buna ziua!.....si bun!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
8 comentarii:
pestele e un deliciu pentru mine,iar salaul imi place in mod deosebit!pupici!
Asa îmi place si mie, un deliciu!
Ma bucur, fetelor, ca nu sunt singura careia ii place!
Ador pestele . Salau inca nu am mancat , dar cu siguranta mi-ar placea .
Arata delicios! Ador pestele gatit mai crocantel. Vai ce pofta mi s-a facut!!!
Arata delicios! As manca zilnic peste!
Frumos si delicios.
multumesc tuturor pentru aprecieri!
Trimiteți un comentariu