Probabil eu si familia mea suntem cei mai mari fani ai dovleceilor, fierti sau pane, in ciorba sau pe gratar, nu are importanta... iar cand am incercat prima data aceasta varianta de musaca, am avut o surpriza foarte placuta, cand am descoperit bogatia de arome si culori din tava, iar dovleceii pareau ca si-au gasit cu adevarat menirea in bucatarie!
Aveti nevoie de 3-4 dovlecei
carne tocata 1kg (eu am preferat de vita, insa merge si pui sau porc)
ceapa 1-2 buc
usturoi 4-5 catei
ardei gras sau gogosar 1 buc
ardei iute- dupa gust
morcov - unul mai maricel
rosii - 5-6 buc
marar si patrunjel
sare si piper
Dovleceii se taie cubulete, se presara putina sare si se lasa la scurs.
Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline incins, pana se evapora lichidul, apoi se adauga ceapa si usturoiul, sarea si piperul, se lasa 5 min, apoi se pune morcovul ras, ardeiul iute, ardeiul gras si jumatate din rosii taiate cubulete... se amesteca si se lasa la foc potrivit sa se patrunda aromele cam 15 - 20 min.
se toaca o mana de marar si patrunjel si se pregateste vasul in care se va coace musacaua, adica se unge cu putin ulei, apoi se pune un strat de dovlecei (jumatate din cantitate), compozitia de carne, verdeata si restul de dovlecei
iar la final se pun felii de rosii
se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1/2 de ora, apoi se descoera si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca usor....cam asa tre' sa arate la final:
Eu prefer s-o insotesc cu mamaliga calda si smantana.... si parca imi trece si pofta de sarmale!
Savurati si...
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
11 comentarii:
Musacaua e foarte buna cu orice leguma iar dovlecelul ii da o dulceata aparte!
Teo-mare dreptate ai...
N-am mancat inca musaca cu dovlecei,dar cum si eu ador dovleceii sigur e minunata reteta...si mi-ai mai amintit si de sarmale....ce ma fac la ora asta???
Pupici si o seara placuta!!!
Si mie imi place musacaua.Am postat si eu una tot cu dovleceii dar si cu vinete.Pupici!
Dia - ii buna tare si a ta!
Petro - ori iti amani placerea ori cauti un prieten sa te ajute!!!
Nu am facut niciodata cu dovlecei , doar cu vinete si cartofi , dar sunt sigura ca este buna
Dorina - si dupa parerea mea e mai buna, deoarece mi se pare ca dovleceii au o finete aparte...
si eu sunt fan dovlecel :)), iar reteta ta nu tb s-o ratez, imi place mult! pup
O idee minunata musacaua asta.
Felicitari ca tare fain mai arata !
Weekend minunat sa ai.
Te tzuc !
Sidy- Mersi!...si bine ai revenit din vacanta!
Trimiteți un comentariu