A venit vremea sa recunosc....cel mai mult, in bucatarie, imi place sa pregatesc dulciuri, fie ca sunt retete ce le fac pe de rost, fie ca sunt retete mai elaborate, bucuria cu care ma apuc de ele e aceeasi.....iar rezultatul e mereu la fel.....un desert pe care-l mananci cu placere!.....asta si pentru ca eu (nu stiu, daca din fericire sau nu) nu ma pot bucura de o prajitura sau un dulce din comert!.....Sigur ca o parte
din cei foarte ocupati o sa spuna ca timpul ii incurca de cele mai multe ori si pregatirea unei prajituri necesita timp....si ii cred.....doar ca sunt si deserturi rapide si din aceasta categorie face parte si reteta de mai jos....simpla de executat, rapida iar combinatia de mere si nuci o face delicioasa!
Ingrediente:
- oua 6 buc
- zahar - o cana
- ulei - o cana
- faina - o cana si jumatate
- praf de copt si vanilie
- mere rase calite in unt cu zahar si scortisoara dupa gust
- miez de nuca
Trebuie sa precizez ca aceste cantitati sunt pentru tava de aragaz.
Incepeti prin a pregati merele si anume dati-le pe razatoare si caliti-le in unt cu zahar si scortisoara pana ce se evapora complet sucul.
Acum pregatim blatul: ouale se pun intregi si se bat bine, dupa care se adauga zaharul si uleiul, praful de copt si vanilia
Bateti bine amestecul pana ce se topeste zaharul si adaugati faina.
Continuati sa amestecati pana ce se incorporeaza complet faina si adaugati blatul in tava de aragaz, unsa in prealabil cu ulei.
Acum e momentul sa porniti cuptorul pentru a se incinge....cam la 180 grade.
Urmatorul pas e partea cea mai migaloasa, dar si frumoasa, a acestei retete....si anume, asezatul merelor.....
eu ma ajut de un cutit cu lama mai lata si le asez in randuri paralele intre care pun miez de nuca
insa nu e musai sa urmati acest model.....ci sa va lasati imaginatia sa zburde si sa decorati dupa bunul plac....iar la final arata cam asa:
Se introduce tava in cuptorul incins timp de vreo 35-45 min (in functie de cuptor) oricum trebuie sa aveti grija pentru ca prajitura are blatul subtire si se face destul de rapid.....spre final puteti verifica cu scobitoarea cand e gata.......si inca......se lasa in tava la racit si se taie pe coloana cu nuca folosind un cutit bine ascutit.
La final arata cam asa.....iar gustul e....fantastic!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurativa de bucate alaturi de oameni dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu