despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

marți, 11 octombrie 2011

Carpaccio de vita


  
  Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un  aperitiv simplu, sanatos, consistent si spectaculos  in acelasi timp...Pentru reusita deplina, este foarte important ca ingredientele sa fie de cea mai buna calitate, iar carnea e musai sa fie muschi de vita - fiind cea mai frageda parte a vitei.
 Ingrediente:
- muschi de vita
- rucola
- parmezan
- ulei de masline
- mustar
- otet balsamic
- sare si piper

 Cea mai elaborata etapa la aceasta reteta este sa pregatim muschiul de vita, respectiv sa-l tinem la marinat, macar 2-3 zile, asta pentru a se fragezi si mai tare si pentru un gust desavarsit....si anume se face o marinata din:
100 ml otet balsamic
100 ml vin alb sec
4-5 linguri sos de soia
100 ml ulei de masline
oregano, busuioc,piper si sare dupa ochi si gust
2 linguri mustar
boabe de mustar
Trebuie sa va spun ca aceste cantitati sunt pentru un muschi de cca. 1,5 kg
Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun peste carne (musai sa fie curatata de pielita) intr-un vas acoperit si se lasa la frigider cateva zile ( eu le-am tinut 4 zile), iar din cand in cand se rasuceste bucata de carne pentru a se patrunde mai bine.
Pentru ca feliile de carne trebuie sa fie foarte subtiri si pentru a taia cu usurinta, dupa ce carnea e marinata, se infasoara in folie alimentara si se da cateva ore la congelator....taierea se face cand carnea e inghetata fie cu un cutit bine ascutit, fie cu un feliator electric.


Pont: pentru ca nu sunt mare fan al carnii in stare cruda, am incercat sa modific putin reteta originala dupa cheful si gustul meu si anume, dupa ce muschiul a stat la marinat, l-am trantit pe gratarul incins, cate 3-4 min pe fiecare parte, dupa care l-am acoperit cu restul de la marinata, in care am mai adaugat un pic de mustar cu boabe, apoi l-am impachetat in folie alimentara si l-am pus la congelator.
Acum nu va mai ramane decat sa realizati carpaccio si anume sa asezati pe farfurie cateva felii, repet f.foarte subtiri de carne, apoi o mana de rucola bine scursa, sare si piper proaspat macinat, stropiti cu un dressing din otet basamic, mustar si ulei de masline dupa gust, iar la urma puneti cateva fasii subtiri de parmezan si optional cateva seminte de in sau dovleac.

Gata! Un pahar de Chianti alaturi (Daca nu aveti la indemana merge si un Merlot romanesc) si sa aveti pofta!

Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

2 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Vivi felicitari !!!
Arata atat de fain de-mi ploua in gura, iar de gust, cu siguranta nu a mai ramas nimic in farfurii...
Te tzuc !

VIVIANA spunea...

Mersi pentru felicitari Sidy!...in farfurii nu a mai ramas, dar am permanent in congelator muschi astfel preparat, iar de e cazul de musafiri neanuntati, imediat am incropit un platou!