despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

luni, 16 mai 2011

Ghebe cu maioneza


  Pentru ca toamna trecuta a fost darnica cu ghebele si pentru ca ne plac mult, am pus si la congeletor destul de multe si azi m-am gandit sa le fac cu maioneza.....merg de minune la micul dejun cu o felie de paine prajita si  chiar aperitiv pentru masa de pranz.

     Ingrdientele sunt putine iar pregatirea lor dureaza si mai putin - asta, bineinteles, daca ai ghebele cutatate si fierte, cum se gasesc in aceasta perioada a anului.......toamna e alta poveste.....trebuie culese, spalate si clocotite si desigur timpul de praparare se prelungeste.......oricum sunt foarte bune si sanatoase asa ca merita efortul.

Ingrediente:
- ghebe - cam 600 g (fierte)
- 2 oua - unul fiert, unul nefiert
- usturoi
- ulei
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare si piper



Pregatiti maioneza din galbenusurile celor doua oua, respectiv unul fiert si celalalt crud, ulei si zeama de lamaie


   Puneti in robot ghebele bine scurse si usturoi cat va cere gustul.....


        Tocati bine....

                    Amestecati cu maioneza, potriviti de sare si piper si.....gata!... mai trebuiesc doar mancate!


                                                                  Sa aveti pofta!
Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!

2 comentarii:

Petronela spunea...

Asa o delicatesa n-as refuza niciodata....le ador...In seara asta m-am plimbat prin blogul tau si bineinteles am "fost" cu voi in Bali si Singapore...deci te trec in Blogroll ca sa nu pierd viitoarele postari!
O seara si o saptamana placuta!!

VIVIANA spunea...

Mersi pentru companie si te mai astept! Deja esti si tu in blogroll-ul meu! O zi buna!