Vreau sa va propun o reteta mai putin clasica pentru masa de Paste, dar pe care eu o includ cu succes de fiecare data printre aperitivele obisnuite, sau, de ce nu, ca si garnitura la friptura de miel si anume Placinta cu spanac .....este deosebit de savuroasa si o fac destul de des in perioada de glorie a spanacului si cateoadata, cand ne e pofta si in extrasezon cu spanac congelat.
Asadar,
Ingrediente:
- aluat fraged - un pachet de 800g
- spanac 2kg
- unt 50g
- usturoi 4-5 catei
- ceapa verde
- cascaval 300g
- sare si piper
Se curata si se spala spanacul, ceapa si usturoiul.
Se pune untul la topit intr-o cratita mai incapatoare, se adauga usturoiul usor presat cu lama cutitului,
dupa 1 minut se adauga si ceapa verde taiata si dupa inca un minut spanacul, taiat mai mare
se potriveste de sare si piper.....
se acopera si dupa alte 4-5 minute cand s-a inmuiat complet se pune la scurs intr-o strecuratoare.
dupa 1 minut se adauga si ceapa verde taiata si dupa inca un minut spanacul, taiat mai mare
se acopera si dupa alte 4-5 minute cand s-a inmuiat complet se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge tava cu putin unt se adauga o foaie de aluat fraged, apoi umplutura de spanac, peste ea presarati cascaval ras,
acoperiti cu cealalta foaie de aluat din pachet si dati tava in cuptorul incins in prealabil, la 200grade, cand se rumeneste inseamna ca e gata.
Pentru aspect e de preferat sa o taiati cand se raceste putin, dar e gustoasa si calda si rece, servita ca atare sau insotita de drob, oua rosii si chiar alaturi de o bucata de friptura de miel!
Sa aveti pofta!
Va doresc Paste fericit si nu uitati: Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!
3 comentarii:
totally agree with you.
meilleur taux et Rachat de credit surendettement
imi place mult spanacul,cred ca placintica ta e deliciosa,o zi buna
Imi place spanacul in placinta!
Trimiteți un comentariu