despre mine...

Fotografia mea
Bacau, Romania
Imi place sa descopar locuri si gusturi noi,... lucruri si oameni care sa-mi aduca bucurie si de la care sa invat ceva nou si de bine.

luni, 29 noiembrie 2010

Muschi de vita cu sparanghel, morcov si broccoli

   Rafinament si simplitate!....cat despre gust ce sa mai spun!
   Asadar daca vreti sa impresionati cu un fel de mancare pe cineva sau pe voi insiva - de ce nu, asta e cea mai buna varianta.....in plus si timpul de preparare e un atu, cu conditia sa aveti ingredientele achizitionate.
Reteta asta a fost gandita initial pentru a combina doua ingrediente vedeta in familia mea si anume muschiul de vita si sparanghelul, dar pentru un plus de culoare si gust m-am gandit sa adaug putin morcov si cateva

buchetele de broccoli (mergea si conopida...dar nu aveam la indemana)....


si inca ceva....tinind cont de calitatile afrodisiace ale sparanghelului si de faptul ca acest fel de mancare nu cade deloc greu la stomac, il puteti trece drept o varianta de cina romantica, alaturi de un pahar de vin rosu si bineinteles urmat de un desert pe masura.....de exemplu.....niste Pere in vin (poate chiar asta o sa fie urmatoarea reteta)

   Ingrediente:
 - muschi de vita (cate 3 felii de persoana)
 - sparanghel 500g (cam atat au buchetele ce le gasiti in comert)
 - broccoli 500g
 - morcov 4 buc
 - rosii uscate in ulei (optional)
 - un cub de unt
 - sare, piper
 - o lamaie


Pregatiti feliile de muschi de vita ca pentru gratar doar cu sare si piper si lasati-le 2-3 ore la rece.
Intre timp puneti o oala cu apa si sare la fiert (pentru legume).....curatati si spalati legumele, astfel, morcovul pentru a avea o forma mai interesanta taiati-l in jumatate pe lung, apoi fasii transversale (foto), broccoli il rupeti buchetele potrivite iar la sparanghel curatati usor (cu ustensila de curatat morcov) capatul  mai gros si taiati-l daca e lemnos.

In momentul in care apa clocoteste adaugati bucatile de morcov, dupa 5 min adaugati brocoli iar dupa alte 15 min le scoateti cu o paleta intr-o strecuratoare iar in apa ramasa, musai sa clocoteasca, adaugati sparanghelul pentru 2-3 min, apoi il scoateti si pe el la scurs.
Acum e momentul sa puneti carnea la gratar (pregatiti-o mai in sange sau mai bine facuta, dupa gustul vostru)  pentru a fi gata o data cu legumele.
Intr-o tigaie, suficient de mare, puneti untul la topit, cateva bucati de rosii uscate si legumele, asezonati cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.


Nu amestecati prea mult pentru a nu sfarama legumele, mai degraba scuturati usor tigaia iar cam in max 4-5 min legumele sunt gata.
Montati farfuria dupa imaginatia voastra si nu uitati de un pahar de vin rosu....ar fi pacat!
Eu am adaugat alaturi si o lingura de sos tartar (din comert), dar asta e optional.


Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurativa de bucate alaturi de oameni dragi!


Un comentariu:

Anonim spunea...

super combinatie....abia astept sa o incerc!